www.jarmuugyintezo.hu
www.jarmuugyintezo.hu

Jégkár okozta horpadás javítása


Jégkár okozta horpadás javítása - Ha feltesszük a kérdést kinek mit is jelent a jó idő, számtalan definícióval találkozhatunk a napsütéses kánikulától a maximum 25 °C fokos hőmérséklet meghatározásig, de létezik olyan álláspont is, mely szerint van, aki éppen a szeles időben tud kiteljesedni. A jó idővel ellentétben a jégeső említése során -szinte kivétel nélkül- már leginkább egy negatív élménnyel társult, olyan légköri jelenségre asszociálunk, amely nemcsak a szabadban lévőket veszélyezteti, nemcsak a mezőgazdasági területekben okoz kárt, hanem az épületek és a járművek károsodását is előidézheti.

Jégkár javítás festés nélkül - 06-20-917-5211

Egyre gyakrabban alakulnak ki extrém időjárási körülmények, így jégeső okozta viharkárokról is hallhatunk, de ha éppen velük esik meg, hogy jégeső következtében az autónk karosszériája károsodott forduljunk mielőbb szakemberhez, mivel ez nemcsak egy kialakult esztétikai probléma a járműkarosszérián, hanem a rozsdásodás melegágyát jelentő sérülés.
Több megoldás kínálkozik a jégverés okozta sérülések eltüntetésére, de ha a gépjármű tulajdonos nem rendelkezik casco biztosítással, vagy a casco biztosítása nem terjed ki elemi károkra, akkor az alkalmazott módszertől függetlenül, a javítás költsége a jármű tulajdonosát fogja terhelni.

1.- A javítás hagyományos, egyben idő-, ezáltal költségigényes és kevésbé környezetbarát módja az, amikor a festékeltávolítását követően a sérült karosszériaelemek horpadásait kijavítják, majd a sérült elemet újrafényezik. Előfordul, hogy a jégverés okozta sérülés mértéke olyan nagy, hogy nincs más megoldás és a hagyományos eljárás alkalmazása válik indokolttá, melynek hátránya lehet még a fentieken túl, hogy a fényezés rétegvastagsága megváltozik, vagy nem sikerül az ugyanolyan árnyalatú szín kikeverése, ez viszont értékcsökkenést fog okozni.
2.- A fényezés nélküli zöldtechnológia egy olyan innovatív, környezetkímélő eljárás, amely nem igényel drága gépeket, mivel kézi erővel, műanyag tappancsok segítségével, speciális szerszámokkal történik a jégverés okozta sérülések eltüntetése. A műanyag tappancsok, horpadásonkénti rögzítése ragasztóval történik, melyeket a lemez visszahúzása, helyreállítása után, oldószerekkel távolítanak el a karosszériáról, ez természetesen a fényezésen sem hagy nyomot. A művelet, horpadási pontonként, a többszöri használatra alkalmas műanyag tappancsokkal megismétlendő, de tekintettel arra, hogy nem szükséges a fényezés eltávolítása, majd a javított felület újra történő fényezése, sokkal gyorsabb és legalább 40%-os költségmegtakarítással járó helyreállítási folyamatot eredményez.

A jégkár miatt szükségessé vált javítás módszerei közül, a számos előnyös hatással rendelkező és nem utolsó sorban költséghatékonysággal bíró innovatív eljárást támogatják a biztosítótársaságok, miközben a járműtulajdonosok érdekvédelmi egyesülete, továbbá különféle szakmai szervezetek is elismerik az alkalmazott technológia előnyeit.