www.jarmuugyintezo.hu
www.jarmuugyintezo.hu

Eredetiségvizsgálat ára, összege, mértéke


2016, 2017 évben is ugyanaz marad a lényege, miszerint a vevőnek van arra lehetősége, hogy egy használt gépjármű vásárlásakor meg tudjon annak „problémamentességéről” győződni. Mielőtt egy adás - vételi szerződéssel papír alapú dokumentum is igazolni fogja az autó új tulajdonosát, még azelőtt kell ezt a vizsgálatot elvégeztetni. Az erre vonatkozó szabályok felől a Nemzeti Közlekedési Hatóság, azaz az NKH dönt. Az új tulaj nevére kell kötni mindenképp egy kötelező biztosítást, még az eredetiségvizsgálat vagy éppenséggel a gépjármű átíratása előtt.

Adás – vétel utáni teendők:

1.    Kötelező biztosítás kötése – ezt mindenféle probléma és sorban állás nélkül itt a weboldalunkon el tudja intézni, amit kb. 10 percet fog igénybe venni Öntől.
2.    Eredetiségvizsgálat megvalósítása – ehhez a szükséges információkat itt weboldalunkon megtalálja
3.    Gépjármű átíratás – a szükséges információkat itt megtalálja.

A díjakat tekintve a 2016/2017-es év nem fog változást hozni, teljesen mindegy lesz akkor is, hogy hol végeztetjük el az eredetiségvizsgálatot. Természetesen, ami befolyásolja az árat, az csak a jármű fajtája.

eredetisegvizsgalat ara

Ezen vizsgálat célja az, hogy a használt gépjármű állapotáról meg tudjanak bizonyosodni, miszerint az egyezik a gyári állapottal. Könnyen ellenőrizhető a gépjárművek esetében az alvázszám, a jármű színe, a motor, az ülés, a szélvédő illetve a karosszéria. Viszont a modern technológiának köszönhetően minden gépjármű esetében igazolhatóvá válik az eredetiség. Ezeket a vizsgálatokat 2016-2017-ben is csak az erre a célra fennálló állomásokon lehet elvégeztetni. Ha szeretne egy használt gépjárművet vásárolni, akkor a weboldalunkon minden ehhez szükséges információt megtalál. Könnyen ki tudja számolni még az átíratás költségeit is.